V rámci akce „Sportování s rodiči“ proběhla 16. května 2024 v naší mateřské škole výstava panenek Kiwanis, které si s dětmi vyrobily paní učitelky. Každé dítě si tak po ukončení akce, odneslo domů jedinečnou panenku.

Co jsou panenky Kiwanis?

Hlavním úkolem Kiwanis panenky je pomáhat hospitalizovaným dětem, usnadnit jejich nelehkou situaci v nemoci a dobu strávenou mimo jejich domov bez jejich blízkých, kamarádů a hraček. Zdravotníkům zase usnadňuje komunikaci s těmito malými pacienty. Kiwanis panenka děti provází k operačnímu sálu, rehabilituje s nimi, je s nimi v nemocniční posteli i ve chvílích, kdy jsou sami a mají strach. Používá se i jako terapeutická nebo demonstrační pomůcka.

Svým výtvarným ztvárněním Kiwanis panenky pomohla tento projekt propagovat i řada osobností:

  • Sportovci: Tomáš Rosický (fotbalista), Pavel Horváth (fotbalista)
  • Hudebníci: Felix Slováček mladší (hudebník), Miluše Voborníková (zpěvačka), František Nedvěd (zpěvák), Petr Rezek (zpěvák, hudební skladatel), Irena Budweiserová (zpěvačka), Lucie Bílá (zpěvačka), Marie Rottrová (zpěvačka)
  • Herci a baviči: Michal Suchánek (herec, bavič), Miriam Chytilová (herečka), Tereza Kostková (herečka, moderátorka), Petr Oliva (herec)
  • Další osobnosti: Jan Pirk (kardiochirurg), Dagmar Čárová (dabérka), Inna Puhajková (modelka, moderátorka),

A mnoho dalších! Pokud i Vás tento projekt zaujal, více informací naleznete na www.kiwanis.cz nebo v ředitelně MŠ.

Tímto děkuji všem, kteří se této akce zúčastnili.

A. Piskáčková