3. a 4. 11. 2023 proběhl po delší odmlce (která vznikla díky Covid 19 a s ním spojenými opatřeními) „Podzimní bazárek“. Účast sice nebyla tak hojná, jako v předchozích letech, přesto s jeho pořádáním můžeme být spokojeni.

3 115 Kč je částka, kterou jsme z prodeje získali a využijeme ji na nákup dětského zahradního nářadí (hrabičky, košťátka a vozíky).

Neprodané věci z bazárku, které jejich majitelé již nechtěli vrátit, putovaly k těm, kterým ještě udělají radost a pomohou v jejich složité situaci. A jak to vlastně bylo? Maminka Janičky Kollerové ze Lvíčat pracuje pro organizaci Society for All a má na starost projekt Signály podporovaný UNICEF, který je zaměřený na včasnou identifikaci ohrožených dětí a jejich podporu (Signály – Society for all ). V rámci projektu jezdí pravidelně do lokalit s velkým počtem ohrožených dětí především do Ústeckého kraje, například do Mostu, Litvínova a Chomutova a tak se nabídla, že vezme oblečení a obuv z podzimního bazárku přímo místním organizacím, které se o ohrožené děti/rodiny starají. Oblečení bude darováno maminkám v rámci kurzu zvyšování rodičovských kompetencí konaného v Diakonii Most a také distribuováno v rámci šatníku Diakonie klientům v dalších službách Diakonie Most. Dle zpráv z Diakonie ČCE – Středisko sociální pomoci v Mostě  si tohoto daru velmi váží a děkuje za podporu.

Již nyní se těšíme a Vás srdečně zveme na „JARNÍ BAZÁREK“.